◉ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ«ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΑ» ΚΟΝΙΤΣΑ-τα Πέτρινα χωριά-Ήπειρο.

● ΤΟ XΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΑ..! Αγαπώ τη Φύση, Σέβομαι το Περιβάλλον, μου Αρέσει να Αθλούμαι, Προσέχω την Υγεία μου. -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:, ένα μέσο Ψυχαγωγίας, Χαλάρωσης, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.- ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με ανακυκλώσιμα υλικά, παραδοσιακές τεχνοτροπίες, μέσα και έξω από το σπίτι του χωριού. -ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ με Παράδοση,-ΙΣΤΟΡΙΕΣ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ των κυνηγών. -ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ , ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, της τάβλας. Πρωτομάστοροι,-ΛΕΒΕΝΤΟΓΥΝΑΙΚΕΣ.... ΓΡΑΦΟΥΝ...συνεχίζει >>

◉ Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΓΕΩΠΑΡΚΑ - ΔΑΣΗ // ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ // Το χωριό μας "ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ Δ.ΚΟΝΙΤΣΑΣ" βρίσκεται στη κλίμακα Π2

 ....ενημερωθείτε από τις σελίδες μας, ....γιατί τα Δάση μας, γίνανε πιό πολύτιμα από ποτέ..!
Μπορεί να χάνουμε τα κτήματά μας αλλά κερδίζουμε την Παγκόσμια υποστήριξη... UNESCO.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: καλό θα είναι για όσους ταξιδεύουμε στα βουνά, ή αποφασίσατε να κάνετε Αγροτουρισμό, μην ξεχνάτε, .....να  ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΗ τη ΦΥΣΗ και .... ΠΡΟΣΟΧΗ στα κάρβουνα και το ΤΣΙΓΑΡΟ................!!






"Παγκόσμια  Γεωπάρκα UNESCO" Σε Γενική Διάσκεψή της, στο Παρίσι τις 17 Νοεμβρίου 2015, αποδέχθηκε ομόφωνο τη δημιουργία του νέου προγράμματος του οργανισμού για τις Γεωεπιστήμες και τα Γεωπάρκα, (INTERNATIONAL GEOSCIENCE and GEOPARKS PROGRAM), σύμφωνα με το οποίο καθιερώνεται η αναγνώριση περιοχών με τον τίτλο: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO"http://www.unesco.org/new/en/natural-sciences/about-us/single-view/news/global_geoparks_become_unesco_sites/#.Vk3Ue-LFlqU


  Μαζί με την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της βιόσφαιρας, με την UNESCO Παγκόσμια Γεωπάρκα, σχημάτισαν μια πλήρη σειρά εργαλείων βιώσιμης ανάπτυξης, ανεκτίμητης συμβολής στην υλοποίηση των "2030 Αειφόρου Ανάπτυξης Στόχων της Γης", συνδυάζοντας έτσι τις παγκόσμιες  και τοπικές προοπτικές σε κάθε χώρα.Αυτή η νέα επωνυμία επισημοποιεί τη σχέση Γεωπάρκων που καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2001. Από τότε, μέσα από το νέο πρόγραμμα του οργανισμού Γεωπάρκα, σε "Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων" έχουν μεγαλώσει και περιλαμβάνονται πια, 120 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό εργαλείο για την UNESCO να συμμετάσχουν τα κράτη μέλη και οι κοινότητές τους στις Επιστήμες της Γης και της γεωλογικής κληρονομιάς.Κατά τη διάρκεια της 38ης συνόδου της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, τα κράτη μέλη αποφάσισαν επίσης να εγκρίνουν το καταστατικό ενός νέου διεθνούς προγράμματος: το Διεθνές Πρόγραμμα Γεωπάρκων (IGGP) και Geoscience. Επιτρέπει στον Οργανισμό να αντικατοπτρίζει περισσότερο τις κοινωνικές προκλήσεις της Γης σαν Επιστήμη σήμερα και  να παρέχει ένα διεθνές καθεστώς για το πρώην δίκτυο των περιοχών με  γεωλογική  σημασία.

.......
Οι Ελληνικές περιοχές που χαρακτηρίζονται Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO είναι: 
  1.  Το νησί Μυτιλήνη ή  Λέσβος
  2.  Στη Κρήτη, η περιοχή του Ψηλορείτη
  3.  Κρήτη, περιοχή της Σητείας
  4.  'Ηπειρος, η περιοχή του Εθνικού Δρυμού, "Βίκου - Αώου"
  5.  Το Εθνικό Πάρκο, Χελμού - Βουραϊκού

ΓΕΩΠΑΡΚΟ  ΒΙΚΟΥ - ΑΩΟΥ 
Μέλος στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων το 2010 

Περιφέρεια Ηπείρου, Βορειοδυτικό τμήμα  της οροσειράς της Πίνδου, ο Σμόλικας, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με (2637μ), η Τύμφη ονομαστό ανάγλυφο βουνό γεμάτο εκπλήξεις 
φυσικής ομορφιάς, Δρακόλιμνες, Φαράγγια, Χαράδρες, όπως " η χαράδρα του Βίκου", με πηγές ποταμών, και ρέματα παντού, η χαρά των επισκεπτών για το καλοκαίρι.. και το χειμώνα.  Διοργανώσεις για διάφορες Αθλοπαιδιές... όπως παρα5, αλεξίπτωτα, αερόστατο, περιπατικές διαδρομές, σκι, αναρρίχηση, ορειβασία, ιππασία, βουνίσια ποδηλασία και μοτο-κρος, 4x4 σε Δασικούς δρόμους(με άδεια τοπικού Δασαρχείου) φωτογραφία, πετρώματα, και μεγάλο ενδιαφέρον στην αρχιτεκτονική πέτρινων κτισμάτων, ενημέρωση στη χλωρίδα και πανίδα του τόπου.. κλπ.

Αειθαλή βλάστηση, .. Δρυς, μοναδικά Κωνοφόρα, Μαύρη Πεύκη, Ελάτη, Βαλκανική Πεύκη, Αλπικά λιβάδια, μεγάλος Ενδημισμός Χλωρίδας και Πανίδας σε πάνω από 2000 είδη, τα περισσότερα πολύ σπάνια.
Ζωϊκός παράδεισος περίπου 300 είδη, σπονδυλωτών, όπως Χρυσαετός, Αλπικός Τρίτωνας, Τρυποκάριδος, Βίδρα, Αρκούδα, Λύκος, κλπ. προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.









Φθινοπωρινός Αώος

Κόνιτσα Ιωαννίνων

ωραίο μουσικό θέμα .......




- ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΈΣ στην ΉΠΕΙΡΟ -

Εύαθλος 2015 Κόνιτσα Αλεξίπτωτο Πλαγίας (timelapse)

Action Radio





Αγώνες Αλεξίπτωτου Πλαγιάς στην Κόνιτσα - Εύαθλος 2012

Κόνιτσα Ιωαννίνων





Flying in Epirus

geo tso
29 Aspraggeli & 30 Konitsa, May 2015
Music: Villagers of Ioannina City - Jiannim
Credits : Ioannis Pistikos,Giwrgos Markos,Action Radio







-----------

Ti επιτρέπεται σε ολόκληρο το Εθνικό Πάρκο Βόρειας ΠίνδουΠ2

Πρόσβαση για (MOUNTAIN BIKE, ΙΧ,  4Χ4, motocross), σε δρόμους του Δασαρχείου Κόνιτσας, Ηπειρος, αφού η κοινότητα κάθε χωριού ενημερώνει για κάθε δραστηριότητα.

χάρτης εθνικού Πάρκου- σκαρήφιμα_Μοναστήρι  στη μπλε γραμμή Π2


Στάθμευση  αυτοκινούμενων τροχόσπιτων / τροχόσπιτων: Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία
η  στάθμευση  για  διανυκτέρευση.................................


συνεχίζεται.......................



γράφει:  soniaTexarheia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

EΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΝΕΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις